Skip to main content

hemelwaterhuis        regenwater = drinkwaterhuis

Conceptwoning met installatie voor het transformeren van regenwater naar drinkwater. Het principe van de woning bestaat uit een innovatief dak met daaronder de woonruimte. In het dak zijn zoveel mogelijk verschillende duurzame innovaties opgenomen. De woonruimte onder het dak is vrij in te delen door de gebruiker. Dit kan met vaste wanden, maar ook met flexibele wanden.Het dak van de woning vangt regenwater op en voorziet daarmee in waterberging. Het opgevangen regenwater wordt gebruikt voor drinkwater. Hiervoor dient het principe van hemelswater. van Albert Jansen

Daarnaast is de woning voorzien van een kas-principe (warmtelevering), zonnepanelen (energie) en groendak/tuin. Door alle innovaties en technische details (zonnepanelen) in de dakzone te plaatsen blijven ze voor de gebruiker/bewoner prettig uit zicht. De ontstane gebruikte ruimte (dikte van het dak) geven in de woning plaatselijke schuine kappen. Dit geeft een verhoging van de woonruimten en betekent: meer wooncomfort. De woning is voor het grootste gedeelte gemaakt in hout. De gevel aan de tuin/zonzijde is van glas met zonwering van hout. Het dak is te bereiken via een buitentrap.

De woning is op dit moment een conceptwoning en dit houdt in dat er basisinnovaties zijn opgenomen die allen een bijdrage leveren om het aan een duurzame en plezierige woning te doen beantwoorden. De woning is daarnaast in ontwikkeling door steeds betere duurzame producten en innovaties te implementeren. Het uiteindelijk doel is om de woning volledig autarkisch te krijgen. Vanzelfsprekend is de vorm van het huis ( zowel dak als woonruimte) aan te passen aan de woonwensen van de toekomstige bewoners.