Skip to main content

Van droom naar gebouwd huis

Hoe gaat het in zijn werk?

1.

Voor alle stappen is er de droom

Een huis bouwen voor jezelf begint met een droom! Vaak heb je een bepaalde stijl van bouwen voor ogen. En belangrijk: het gaat om de perfecte sfeer, waar je je op een bijzondere manier in kunt thuis kunt voelen. Wij kunnen je helpen met het vinden van jouw wensen. Een eerste gesprek is altijd gratis. Kom vrijblijvend langs!

2.

Woonwensen en klein programma

Waar wil je bouwen? Heb je een bouwkavel? Heb je wensen voor een specifieke indeling? Schrijf al je wensen en verlangens ten aanzien van een droomhuis op. Dat kan van alles zijn. Belangrijk is een klein programma, wie wonen er allemaal in je nieuwe huis? En niet onbelangrijk: heb je al een budget?

3.

Samen met architect je droomwensen via creatief proces visualiseren

Wij laten u zien hoe het creatieve proces bij ons verloopt. Zo kunnen we bijvoorbeeld op verschillende wijze het ontwerpen inzichtelijk maken. Dit kunnen we doen door de ideeen van u en van de architect al tekenend visualiseren of we kunnen kleine schetsmaquettes in 3D te maken. Daarnaast kijken we ook hoe de villa gebouwd kan worden. We kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een bepaald bouwsysteem om goedkoper te bouwen. En niet onbelangrijk: hoe duurzaam wilt u de woning hebben? Als het ontwerp gereed is kunnen we tevens de globale kosten van de bouw bepalen

4.

Van ontwerp naar bouwtekening

Als het ontwerp gereed is gaat de fase van bouwtekenen in. Alle wensen staan op papier en worden dat technisch uitgewerkt zodat van te voren duidelijk is wat en hoe de uitvoering zal moeten gebeuren. In deze fase wordt er ook naar een aannemer gezocht en kunnen we de definitieve prijs van het bouwen van uw woning vaststellen.

5.

De bouwvergunning

Als de eerste fase van de technische bouwtekeningen gereed zijn volgt het indienen van de omgevingsvergunning. De tekeningen en de bouwtechnische omschrijving worden bij de gemeente ter goedkeuring aangeboden. Deze worden gecontroleerd op technische- en esthetisch eisen. Het ontwerp dient goedkeuring krijgen van redelijke eisen van welstand. Al eerder is natuurlijk al met welstand overleg gepleegd over de bouwopzet en de esthetische aspecten. Gaat het wel de goede kant op?

6.

Bouwen

Inmiddels is er bekend welke aannemer uw woning gaat realiseren. Alle kosten zijn inzichtelijk gemaakt en de eerste schop kan de grond in. Tijdens deze periode kunnen wij als architect u ontzorgen en deel uitmaken van de directie en toezicht houden op de bouwwerkzaamheden. Gaat alles volgens plan? Wij hebben vele jaren ervaring met het ontwerp en bouwproces en kunnen u hiermee bijstaan.

ontwerpen met tekening en 3D computeranimatie

Het ontwerpen kan op verschillende manieren worden gedaan. Meestal beginnen we met het maken van ontwerptekeningen. Dit zijn schetsen. Het is een specialiteit van architect Hans Moor. Schetsen is een manier om naast de functionele aspecten ook de verbeelding een rol te laten spelen. Schetsen is direct, het laat de ideeen van jou en mij op het papier vloeien.

Daarna volgt het ontwerpen met een 3D computerprogramma. Hiermee maken we als het ware kleine maquettes. We kunnen de ruimten visueel maken en aan u laten zien hoe de ruimten werken.

 

enkele voorbeelden van ontwerpschetsen

Testimonials

>       Hans ken ik al vanaf de lagere school en zolang ik Hans ken weet ik dat hij alles met passie ... doet. Of het nu is dingen in zijn vrije tijd of doceren of studenten helpen alles doet hij met passie en op zakelijk vlak voor zijn professie. Los van het feit dat Hans creatief is en de dingen van een totaal andere(positief verrassende) kant bekijkt, heb ik persoonlijk ook de ervaring dat hij heel goed kan luisteren naar zijn klant. Hij realiseert iets aparts (creatiefs) met iets praktisch, zonder dat hij alleen zijn eigen stempel er op drukt. Daarnaast neemt hij ook echt de tijd om je wens te realiseren.Voor mij heeft hij 2 verrassende ontwerpen gemaakt, waaronder een 101 jaar oude pastorie geschikt maken voor bewoning zonder dat het autenthieke gebouw onrecht werd aangedaan. Kortom als klant voel ik me ook echt klant bij hem en service is voor hem iets vanzelfsprekends.

R. Sam-Sin

Voor meer informatie neem contact met ons op

                                         This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

        architectuur voor villa's

       06.55808271

adres


Villamore - Hans Moor Architect

K.P. van der Mandelelaan 110

3062 MB Rotterdam